El procés nacional català

proces-nacional-catalaPublicació: Novembre de 2015
Editorial: Círculo Rojo
Gènere: Assaig

Sinopsi: L’Associació «Cristianisme al segle XXI» s’ha preocupat des de fa temps per debatre sobre el procés nacional català. En l’edició de la Universitat Catalana d’Estiu de Prada, l’any passat, hi vam promoure el seminari Lliures per decidir amb esperança i il·lusió sobre el futur del país: des del cristianisme, es pot defensar el dret a decidir polític?, a càrrec de Joan Botam i Jordi Porta. El passat mes de juny, amb bona assistència de públic, vam organitzar el debat Sobre el necessari diàleg Catalunya-Espanya, en el qual van participar Muriel Casals, presidenta d’Òmnium Cultural, el pastor Alfredo Abad, Secretari primer de la Comissió Permanent de l’Església Evangèlica Espanyola (IEE), i el professor Luis Angel Aguilar, responsable de l’àrea de laicitat i llibertat de consciència del Consejo Ciudadano Estatal de «Podemos».
Aquella experiència dugué «Cristianisme al segle XXI» a proposar a la Universitat Catalana d’Estiu de Prada de poder seguir amb el mateix tema, i analitzar-hi el debat establert al llarg de la història entre intel·lectuals castellans i catalans sobre la singularitat i les aspiracions catalanes dins l’Estat espanyol, que vam titular Història del debat sobre la identitat de Catalunya entre intel·lectuals castellans i catalans. El dia 20 d’agost del 2015 ho van portar a terme amb èxit els professors Carles Bastons i Vivanco, expert en Miguel de Unamuno i editor de la seva epistolografia amb Joan Maragall, i Lluís Busquets i Grabulosa, autors ambdós de Castilla y Catalunya frente a frente. Antología para un debate cultural (2003). En acabar les quatre sessions en qué s’organitzà l’exposició i debat, els mateixos assistents demanaren a la junta de «Cristianisme al segle XXI» que les seves aportacions, ates l’interès cabdal del tema, tinguessin una difusió adient en algun tipus de publicació.
Aquest llibre respon a aquella demanda. Com diu el professor Jaume Botey en el pròleg «estem convenguts que aquest llibret és una aportació important en el moment actual, i que, mirant el passat, ens ajudarà a entendre el present. La seva lectura ens ajudarà a la comprensió Intel·ligent de la història, a establir el diàleg des dels fets, no des d’apriorismes ideolgics».


Article al Diari de Girona sobre el llibre
Article a El Matí Digital sobre el llibre
Entrevista a “L’Illa de Robinson” (El Punt Avui TV) sobre el llibre

 

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s