Plantem-nos! (Amb Lluís M. Xirinacs)

Temes vius i pendents per al tombant del mil·leni 

plantemnosAquest llibre és, sobretot, un assaig crític sobre l’estat de les coses al món d’avui i una obra escrita a quatre mans amb l’encert de combinar l’anàlisi i la reflexió.
Un diàleg punyent i lúcid entre Lluís Busquets i Grabulosa i Lluís M. Xirinacs entorn dels temes més cantelluts de la realitat actual; un intercanvi fecund que repassa, com anuncia el subtítol, els temes vius i pendents d’aquest tombant de mil•lenni.
Sota la forma d’un breu informe periodístic, Lluís Busquets va detallant l’estat de la qüestió d’aspectes relacionats amb “la població mundial i la cobdiciosa compassió dels rics”, “el pensament únic”, “la revolució cibernètica”, “llums i ombres de les ONG”, “la contrareforma educativa”, etcètera, i les dades que s’ofereixen permeten a Lluís M. Xirinacs anar descabdellant les reflexions del seu pensament.
Els assaigs que conformen Plantem-nos! avancen des d’aspectes generalistes que abracen el món sencer fins al moll de l’os dels Països Catalans. A banda dels temes esmentats, el lector hi trobarà reflectits els problemes derivats de la fam al món, els drets humans, l’explotació infantil, les immigracions, la xenofòbia i el racisme, el comerç just, la qüestió ecològica i reflexions a l’entorn d’una realitat espanyola encara per vertebrar.
El pròleg de Josep M. Terricabras i l’epíleg de Jordi Sales acaben d’emfasitzar la importància cabdal d’aquest llibre.

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s